radiopradiovsharetoolundohidexoxpxvc1pc2pc3pc4pc5pc6pc7pc8pc9pc0pc1vc2vc3vc4vc5vc6vc7vc8vc9vc0varrowoarrowvbackbackarrowboxpboxvcalculccheckoccheckpccheckvcerclepcerclevcheckocheckpcheckvcloseoclosepclosevquoteemailexpandviewinfolocationovalepovalevpinplusopluspplusvprintradioorightangleleftangledownloadspeceyeviewcreditpaymentfacebooktwitterinstagramyoutubecbackarrowoprintoshareowarningeditwrenchpinmaplocalizationchelpcalfullocvalideocclearocdeleteocaddocremoveocinfoodeletetwarningocalemptyocemailocfacebookoctwitterocfacebookpcinstagrampctwitterpcyoutubepgrid3x3twarningppdfthreesixtyarrow-blackarrow-whiteplay-btnfiltersearchextlinksquare

Summit X 850 E-TEC

DET ER FREMTIDEN

Farger
  •  
  •  

Enkelt sagt: den hurtig, kraftfulle og uanstrengte Ski-Doo Summit X er innledningen til en ny tidsalder for kjøring i fjellet.
Fra

kr 171 300*
*Leveringsomkostninger tilkommer.
Be om pris
plattform

REV

fjæring

RAS 3 FORAN / TMOTION BAK

motorer

ROTAX 850 E-TEC

starter

SHOT

ROTAX 850 E-TEC MOTOR

FLERE KREFTER DU KAN FØLE

Den mest kraftfulle 2-taktsmotoren på markedet*. Den pumper ut 10 flere hestekrefter (165 Hk) enn sin forgjenger, men dens responsvillige egenskaper er det som virkelig imponerer. Med den nye pDrive primærvariatoren, har den 30% raskere respons* enn 800R E-TEC, noe som gir øyeblikkelig kontroll.

*Observert hestekrefter målt ved intern dynotest under optimale forhold for totaktsmotorer.

E-TEC SHOT MOTOR STARTER

DEN ENKLESTE STARTINGEN

Starting ved å trykke på en knapp og nesten ingen ekstra vekt. Etter den første starten med snor, lader motoren en kraftig kondensator. Ved å trykke på SHOT-knappen på styret ved etterfølgende starter, benyttes energi som er lagret av den effektive kondensatoren og omdanner magnetoen til en elektrisk motor som roterer svinghjulet, og ved hjelp av E-TEC-teknologien starter motoren. Fjerner nesten 9 kg vekt sammenlignet med elektrisk start. SHOT-starting er kun mulig med avansert Ski-Doo E-TEC-teknologi.

REV generasjon 4 PLATTFORM

NESTE GENERASJON AV EN LEGENDE

Nøkkelen til Summits hurtighet er den ekstreme massesentraliseringen på 4. generasjon REV plattform. 850 E-TEC motor er kompakt og midtplassert mellom skiene, noe som gjør snøscooteren enkel å rulle. Den varemerkede pyramiderammen, ny frontfjæringsmodul av støpt aluminium og ny varmeveksler sørger for at den er sterkt, men lett – faktisk er den 14 kg lettere enn REV-XM.

PDRIVE CLUTCH

RASK, EFFEKTIV, ENKEL 

Den her helt nye variatoren overfører vrimomentet via friksjonsfrie doble ruller i stedet for tradisjonelle glideknaster. De overdimensjonerte rullene med nållager, brede sentrifugalvekter og konstruksjon med direkte drivning gir myk drift og lang levetid. Ultra-responsiv giring, imponerende turtallsrespons, lav vekt og 1,3 kg lettare enn TRA VII.

TMOTION FJÆRING BAK

SKJÆRER SEG GJENNOM SNØEN

tMotion beveger seg inni tunnelen, noe som gjør det enklere å håndtere snøscooteren. Dette skyldes et kuleledd som befinner i det midtre hengslet mellom bakre arm og delte, flate fremre armer. Svært progressive bevegelsesforhold gjør kjøring i løyper enda mer komfortabelt.

POWDERMAX LETT BELTE MED FLEXEDGE

KRAFTIGE YTELSER

Nytt 90 mm kjede reduserer vekt og øker ytelsene ved å holde snøen melllom knastene for bedre flyt. Eksklusivt 410 mm bredt design med 76 mm knastehøyde, gir ekstra flyt og grep uten å ofre manøvreringsegenskapene. Kantene flekser for å redusere kreftene for å igangsette roll-up. 

ERGONOMI FOR FJELLET

DU ER I SENTRUM

Vi designet den nye Summit slik at du kan gjøre mer med mindre anstrengelse. Det smale karosseriet, den skrå tunnelen, tank, sete og kontrollene på setet er svært kompakte og smale for å skape mer rom til bevegelse. Og bena dine vil sette pris på den flatere fotstillingen.

DESIGN FOR FJELLET

SKAPT FOR FJELLET

Vi forbedret designet på fjellsnøscooteren for å oppnå enklere og mer forutsigbare egenskaper under alle forhold. De smale karosseripanelene, bunnpannen, tunnelen og fotbrettene er konstruert for optimal samhandling og manøvrering på snøen i fjellet. En åpen tunnelende eliminerer etterslep.

PROFIL STIGBRETT

SIKKER PÅ FOTEN

Snøen passerer enkelt gjennom et kraftig gitterbrett som hindrer ikke kjører seg fast og graver seg ned så lett, pluss at fothvilerne får godt grep. Flatere fotstilling gir komfort og kontroll. 20 mm høyere enn REV-XM. (bare x-pakken)

RAS 3 FJÆRING FORAN

PRESISJONSBYGGET FRONT

Tilsvarende geometri og design som den stabile og presise RAS 2, optimalisert for Gen4 REV plattform med 25 mm ekstra fjæringsvei og 3,2 kg lettere. Enda mer presis med rammestyring som eliminerer all dumpstyring.

Spesifikasjoner

H

Høyde

1379 mm

Høyde

1379 mm

L

Lengde

3422 mm (154")
3555 mm (165")
3688 mm (175")

Lengde

3422 mm (154")
3555 mm (165")
3688 mm (175")

B

Bredde

1057 mm

Bredde

1057 mm

H Høyde : 1379 mm
L Lengde : 3422 mm (154")
3555 mm (165")
3688 mm (175")
B Bredde : 1057 mm
plattform

REV

motorer

ROTAX 850 E-TEC

fjæring

RAS 3 FORAN / TMOTION BAK

Farge Octane Blue & Manta Green Svart

ROTAX MOTOR

DRIVVERK

DIMENSJONER

FJÆRING

EGENSKAPER

TILBEHØR

FÅ MER UT AV HVER ENESTE KJØRETUR. FINN DET IDEELLE TILBEHØRET FOR DITT KJØRETØY!

860201265

STABLEBAR LINQ BENSINKANNE - 14,5 LITER

En LinQ tunnelveske kan lagres oppå for mer oppbevaringplass

860201496

FJERNSTYRT tMOTION JUSTERBAR BEGRENSERSTROPP

Endrer raskt begrenserstroppens lengde fra styret.

860201579


EXTREME BESKYTTELSESPLATE

4 mm tykk motstandsdyktig polypropylene For selvsikre førere som krever den aller beste beskyttelsen

MER TILBEHØR PÅ BRPPAC.NO ELLER HOS DIN FORHANDLER 

INTERESSERT I SUMMIT X E-TEC?

Gjør den til din egen